Glazen


Welke brillenglazen u ook kiest of nodig heeft: wij maken alle brillenglazen zelf, helemaal voor u op maat.

Kom eens langs, dan leggen we de verschillen in alle rust uit.
Natuurlijk heeft Frey oogzorg de bekende brillenglazen om ver te kijken, om mee te lezen of om in de zon te zitten. Maar wij hebben ook kraswerende, dunne  of extra lichte glazen. Desgewenst zorgen we dat u geen last heeft van schitteringen en er niet zo snel krasjes op de glazen komen

Verschillen

Voor een leek lijkt het ene brillenglas op de ander. Toch zit er wel degelijk verschil in de glazen. De verschillen zitten met name in het tegenhouden van reflecties en spiegelingen, de kraswerendheid en in de water- en vuilafstotende laag.

De laatste jaren zien we grote ontwikkelingen: dunnere en lichtere glazen, verschillende soorten coating, meekleurende glazen en glazen met speciale kleurfilters, ze maken het  zicht scherp en helder en het is comfortabel voor de drager.

Multifocale glazen

Multifocale glazen zijn opgebouwd uit meerdere sterktes, zodat u op meerdere afstanden scherp kunt zien. Dichtbij en veraf. Multifocale glazen bestaan uit een leesgedeelte en een gedeelte om goed mee in de verte te kijken.

Doordat het leesgedeelte vloeiend is weggeslepen, geeft dat een lekker rustig beeld.

Er zijn diverse multifocale glazen. De verschillen zitten in de verhouding tussen het leesgedeelte en het gedeelte voor ver zien. Dat is afhankelijk van de functie van de bril en wat u zelf prettig vindt. In de winkel vertellen we er meer over.

Beeldscherm

Beeldschermglazen zijn ideaal voor mensen die vaak lezen op computer, tablet en telefoon. Met een leesbril is een boek goed te lezen, maar buiten de (korte) leesafstand wordt het wazig. Dit kan vervelend zijn bij beeldschermen, of het nu uw werk is of uw vrije tijd.

Een beeldschermglas is eigenlijk een uitgebreid leesglas. Met een beeldschermbril kunt u op beeldschermafstand ontspannen lezen en heeft u veel minder last van vermoeide ogen. U hoeft uw hoofd niet omhoog te kantelen zoals een bril met leesgedeelte. En dat scheelt veel energie, ongemak en ergernis.

Frey Oogzorg informeert u graag over de mogelijkheden. Kom gerust eens langs!

Brillenglazen voor vele functies

*     Verkijkbril

*     Leesbril

*     Multifocale bril

*     Bifocale bril

*     Zonnebril

*     Beeldschermbril

*     Bril met meekleurende glazen

Facebook